Chapter 1

Gordan-logo

POCETNA GALERIJA KNJIGA HOROSKOP SANOVNIK VICEVI PRAVOSLAVLJE
SMS PORUKE POZADINE ANIMACIJE RECEPTI KRAVATA SMOOTHIE ULAZ NA CATDobro dosli
 

  Kliknite i Odberite znak Vaseg Partnera

 • MESEC U DEVICI: Ovaj položaj Meseca pokazuje izuzetne mentalne sposobnosti, dobru memoriju i snažnu moc da se lako i brzo uci. Ljudi sa ovakvim položajem Meseca, vrlo uspešno se bave naukom, bilo profesionalno, bilo amaterski. Za njih se cesto kaže da su „jasnovidci“. Imaju izuzetno razvijenu intuiciju. Mirni su,nepretenciozni i talentovani. Njihove ambicije su jasne, ali nikada nisu agresivno izražene. Sve što u životu postignu, postignu svojom pamecu. Strasni su istraživaci sa vrlo plodnim idejama. Vole promene i putovanja. Iako su nekad rezervisani, imaju puno prijatelja, posebno suprotnog pola. Najcešce cuvaju skriveno nezadovoljstvo svojim brakom. Imaju problema sa stomakom i crevima. Trebalo bi da paze na svoju ishranu. Zanimaju ih razlicite stvari, kao što su bavljenje literaturom, pedagoški rad. Mogu se takode uspešno baviti i hemijom, kolekcionarstvom ili sekretarskim poslovima. Najviše im odgovaraju poslovi koji ne zahtevaju veliku odgovornost.
 • PLUTON U DEVICI: Automatizacija, kompjuterizacija, specijalizacija. Razvoj trgovine dobrima i uslugama. Pronalasci u medicini i farmaciji. Stvaranje organizacija za zaštitu okoline, za zdravu hranu i sl.
 • NEPTUN U DEVICI: Dobro aspektovan daje izrazite intelektualne sposobnosti i poseban interes za Okultno. Ove osobe su rezervisane, dobri su matematicari i imaju mediumatske sposobnosti. One su takode i strpljive, plemenite i postojane. Mogu biti izvrtsne u poslovima vezanim za prehranu ili higijenu. Vole cvece, bilje, ribe i male životinje. Ako je afliktovan ukazuje na sebicluk ali i na opasnost od trovanja lekovima ili drogama. Opšti problemi sa crevima.
 • URAN U DEVICI: Daje suptilne i nezavisne ljude. Ove osobe su mirne, pomalo inhibirane u svojim željama. Izuzetan uspeh mogu postici ukoliko se bave okultnim naukama. Ovo su po ppravilu dobri mehanicari ili ucitelji. Mogu isto tako biti i dobre zanatlije zbog svojih veštih ruku. Ako je dobro aspektovan, onda znaci dobitak vezan za poslove u državnim ili opštinskim službama. Ako je afliktovan, znaci mnogo teškoca u životu, neispunjene ambicije, probleme na poslu ili iznenadna zdravstvena pogoršanja.
 • SATURN U DEVICI: Rezervisanost, diskrecija, obazrivost, ozbiljnost, intuicija. Zabrinutost, sumnjicavost, strepnja. Ove osobe se vrlo retko opuštaju, neraspoložene su, depresivne i obeshrabrene. Gubitak kroz brak ili partnerstvo. Stalna borba i problemi u prvoj polovini života. Predispozicije za mentalne probleme, glavobolje ili bolesti creva. Problemi na poslu.
 • JUPITER U DEVICI: Daje analiticki um, interes za materijalnu stranu života. Govori o jakom intelektu, kritickom umu, znanju, casti i mudrosti. Pažljiv u izboru zanimanja i profesije. Moguci usponi i izvan njegove sfere života i interesovanja. Brak je na neki nacin poseban, moguce sa osobom iz nižeg socijalnog sloja. Ako je loše postaljen znaci gubitak u trgovini i u poslovima sa inostranstvom, ali takode i probleme sa krvlju, jetrom i koncentracijom.
 • MARS U DEVICI: Ovo nije baš dobar položaj Marsa, zato što stvara mnoge probleme u životu, a narocito u karijeri. Mars ovde znaci uspeh u trgovini i to posebno sa inostranstvom. Covek sa ovakvim položajem Marsa je vrlo vredan i dobar je radnik, ali je vrlo tih i neprimetan spolja, dok je iznutra vrlo aktivan i duboko preživljava sve što mu se dešava. Taktican je i diskretan. Poseduje skrivenu energiju. Ovaj položaj Marsa daje odlicne lekare i farmaceute. Ako je loše postavljen, Mars ovde stvara zdravstvene probleme koji najcešce poticu od prekomernog rada ili od loših radnih uslova.
 • VENERA U DEVICI: Ove osobe su mirni i tihi. Imaju nekakvo razocarenje ili neki gubitak u ljubavi. Moguca je veza sa nekim iz neodgovarajuce socijalne grupe. Takode, Venera ovde može i znaciti neku laku invalidnost. Novac dobijaju ili zaraduju ako se bave lekovima, hranom ili farmerskim poslovima. Mogu se bogato oženiti ili udati.
 • MERKUR U DEVICI: Daje izuzetan intelekt, intuiciju, inventivnost kao i neverovatnu sposobnost, pa i sklonost za pamcenje i ucenje uopšte. Imaju snagu ubedivanja i mogu biti odlicni profesori ili lingvisti. Takode mnogi veliki pisci imali su Merkura u Devici. Ponekad mogu biti vrlo tihi ali istovremeno i neprijatni zbog svog cinizma. Ovaj položaj Merkura daje i odlicne matematicare, hemicare ili medicinsko osoblje svih ragnova.
 • PLUTON U DEVICU:Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slucajevima kod specijalnih tipova licnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj odreduje osobine citave generacije i ima veliki uticaj na svetske dogadaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku znacajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton je u znaku Device boravio u periodu od 1957. do 1972. godine. Ako ste rodeni sa Plutonom u Devici vi se trudite da postanete apsolutno savršeni. Možete postati cak i opsednuti time ili bezbrojnim detaljima. Tragate za samokontrolom. Hladnog ste razuma, volite i oslanjate se na nauku. Skloni ste kritizerstvu, ali i samokriticnosti.
 • ~~ONA~~

  Gospodja DEVICA ima neke svoje standarde u vezi muskarca njenog zivota. Ona insistira da partner ceni i postuje negu, cistocu i higijenu, kao i da bude praktican i orjentisan ka cilju. Njeni su standardi postavljeni prilicno visoko pa joj obicno treba dugo da nadje osobu koja ce biti vredna njenog interesa.

  Ova dama tezi kasnoj udaji i to samo ako se u njenom zivotu stvarno pojavi taj pravi, koga ce ona smatrati njenim princem na belom konju. Ona je exelentna domacica, strog roditelj i dobar bracni drug. Ume da bude atraktivna i u poznijim godinama i sto je starija to privlaci vise muskaraca.

  Zena DEVICA ocekuje perfekciju u ljubavi isto kao sto ocekuje perfekciju u svemu ostalom. I posto je totalnu perfekciju veoma tesko naci, mnoge DEVICE ostaju neudate, raspustenice ili nesposobne za cvrste veze (jer ako se osecaju zapostavljene od strane partnera, spremne su na najnemoralnije eskapade).

  Uplasena sopstvenim dubokim emocijama, DEVICA tezi da postane samotnjak, zainteresovan samo za "onu pravu" ljubav. Jedan od razloga zasto ne uspeva da nadje osobu "za duge staze" je njena potreba da sve analizira, ispituje i mentalno "razmontira" svakog potencialnog partnera.

  I dok je u potrazi za perfektnim partnerom, ne zazire ni od toga da zapocne nemoralnu aferu sa partnerom sopstvene sestre ili najbolje drugarice, sa bratom svog nekadasnjeg partnera i slicno... Ipak, kada jednom nadje "onog pravog", spremna je da pomeri nebo i zemlju za njega... Mada, ona ne dozvoljava da je iko vuce za nos, ima talenat da prepozna skoro svaku ma koliko perfektnu laz ili cak i najslabiji trag tudjeg parfema na njenom ljubavniku/partneru.

  Ne, ona mu nece napraviti scenu, jer to nije njen stil. Ako se stvarno oseti jako povredjena, izbrisace ga iz svog secanja kao da nije nikada ni postojao. Gospodja DEVICA poseduje strastvenu prirodu koja se u potpunosti pokaze tek kada (ili ako) nadje pravu ljubav. Ova dama veruje da samo ona obavlja stvari pravilno i s tim misljenjem obicno ima pravo. Ona voli da ostane u pozadini, nema napadnu cud, dok je njena nepoverljivost u stanju dugo godina da je sprecava da sebe kompletno da nekome.

  Jednom kada to uradi, bice onda kada misli glavom a ne srcem. Ona ce ga voleti, podrzavati ga i biti mu verna dok god on postuje cinjenicu da je njoj potrebno ponekad malo samoce (privatnog vremena) i dok god on ne zaboravlja da joj pruzi puno, puno ljubavi...

  Ona poseduje potencialne spsobnosti u umetnosti, naukama i jezicima. Ima poseban talenat za izrazavanje - obicno pazi na gramatikalnu tacnost recenica koje izgovara. Ova dama moze uspeti u karijeri kao socijalni radnik, pomazuci manje srecnima od sebe...

  ~~Karakteristike~~


  •Kontroliše: Creva i Hipogastrijum
  •Metal: Živa
  •Kamen: Smaragd
  •Miris: Beli Santal
  •Biljka: Brest
  •Cvet: Ladolež-Morning Glory
  •Planeta: Merkur
  •Boja: Žuta
  •Element: Zemlja
  •Kljucna rec: Racionalnost


  •Uvek kriticne I samoprekorne Device uprkos svemu plene izvesnim sarmom. Detaljisti do tancini, moze im zafaliti osecaj za estetiku I lepo, ali nikada za rad, red I discipline. Odlicni u poslovima organizacije bilo kog tipa.

  ~~Vrline~~


  •Moguce vrline Devica:
  Skromne i stidljive
  Pedantne i poverljive
  Prakticne i vredne
  Inteligentne i analiticne

  ~~Mane~~


  •Moguce mane Devica: Komplikovane i zabrinute
  Prekriticne i stroge
  Perfekcioniste i konzervativne
  Dvolicne i nemoralne

  ~~ON~~

  Gospodin DEVICA je jako radoznao sto se tice suprotnog pola. Voli da experimentise sa zenama, da ih ispituje ali i zadovoljava. Sto se tice sexa, ovaj gospodin ga smatra iskustvom koje se ne sme poceniti. Inace, on je zainteresovan za sve sto ce pomoci njegovoj karijeri.

  Uvek ga interesuje koliko novca njegova partnerka moze da zaradi i naravno, kako se u najboljem slucaju taj novac treba utrositi ili uloziti. On u ljubavnim vezama vrlo lako moze preuzeti ocinsku ulogu, ako mu partnerka dopusti da postane previse zastitnicki nastrojen.

  On ce predloziti ili uci u brak samo posle nekog odredjenog vremena i samo ako 100% veruje u to da ce taj brak uspeti i biti trajan. Njemu je potreban osecaj da ce partnerka podrzati i pojacati njegovu karijeru i pretvoriti domacinstvo u cist i komforan dom.

  On nudi sigurnost, oslonac i vernost. Kvalitet a ne kvantitet daje glavni nagon njegovom prilasku ljubavi - kao i zivotu uopste! Sto se prave ljubavi tice, on ne spada u muskarce koji se zaljubljuju u roku jedne noci ili kratke kavanture - to nije njegov stil. On ima pomalo poteskoca da pokaze svoja prava osecanja i uvek mu treba vremena da donese odluku, promisli i napokon odluci da li je doticna izabranica za njega prava osoba uopste.

  On se u stvari plasi bilo kakvog emocionalnog priznanja. "Hladan i dalek" su reci koje cesto opisuju ovog konzervativnog muskarca. Svi muskarci rodjeni u ovom znaku su ostroumni i tu ostroumnost koriste u potpunosti kada biraju partnera za zivot. Oni obicno ocekuju previse od partnera, jako su kriticni i zahtevaju vise nego sto je iko spreman da pruzi.

  Muskarac DEVICA bi cak radje da on bude zaveden i da se njemu suproni pol udvara, jer on je isuvise zauzet svojom karijerom i ljubavne igre mu oduzimaju vremena. On trazi iskrenu, otvorenu i pravu ljubavnu vezu.

  Mada, i kada nadje ono sto trazi, on tezi da sakriva svoja osecanja, izgleda pozitivno opusten sto se cele situacije tice i ostavlja njoj za zadatak da iz njega izvuce istinu o njegovim pravim osecanjima. Ona mu intelektualno mora odgovarati i mora znati da on trazi dugotrajnu vezu a ne jednonocnu zabavu.

  ~~ Ovde su generalne odrednice u iducih 12 godina.~~

 • Srecu u ljubavi docekacete u periodu od 10.9.2016. do 11.10.2017, pa opet ponovo od 9.11.2018. sve do 3.12.2019. Osoba s kojom cete provesti nezaboravne trenutke bice otvorena i pristupacna i bez imalo zlih misli, prava dobrica.

® zoran66 2010 ©